Първоначално публикувано от UNBREAKABLE
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за тампони на стабилизираща щанга
Collapse
X
-
Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
-
Колеги, наистина се приемате много на сериозно.. Стават ладови тампони и много колеги са ги пробвали, по-важно е да са монтирани правилно. А относно 2-та лева, аз си сложих такива тампони при положение, че за ремонта на окачването + още няколко неща дадох над 1000лв, та не е въпроса в двата лева.Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'
Comment
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщениеКолеги, наистина се приемате много на сериозно.. Стават ладови тампони и много колеги са ги пробвали, по-важно е да са монтирани правилно. А относно 2-та лева, аз си сложих такива тампони при положение, че за ремонта на окачването + още няколко неща дадох над 1000лв, та не е въпроса в двата лева.
Само че за да се монтират правилно, се изисква майстора да положи повечко труд и си е занимавка, а парите са си същите, а да не говорим, че както е в случая на колегата 40лв. за труд даже му се струват много!
Пък майстора ся що да си усложнява толкоз живота, кат мой да сложи "оригинални" (такива няма) и след 6м.-1г. кат се разтропа отново и клиента се върне, да му каже ми те тия са такива.........!!!
За тези които нямат проблем с експериментите, в момента се предлагат силиконови тампони за лада и са с доста добро качество! Оранжеви са на цвят.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от rackitt Покажи съобщениеи аз ще си взема ладови според мен руските авто части са най читави сравнете танпони от 20 лв с тези от 0,70лв и сами вижте кои са по добри според васAlfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
Comment
-
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщениеЕми,щом е така,направо си вземи една Лада за 700 лв.,вместо Алфа за 2000 лв.,просто си губиш времето да прхвърляш туй-онуй.А пък и ще си напред с 1300 лв.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Има руски части,които са с добро качество и са идеални заместители на оргиналните.И не виждам защо се притеснявате от това колеги.Стига с тея критични отговори.В случай като този се обосноваите защо не стават тези тампони а не изкачайте от храстите с: ако искаш си купи ЛАДА и други подобни.И ако нямате лични наблюденя го карай те по кротко а не плюйте в поредната тема .Last edited by juliano155; d.m.y г., 22:39.Alfa's do't drop oil...they mark their territory
Comment
-
27 години имах лада.Опитваха се да ми продават рециклирани и боядисани шарнирни болтове, оксидирани вериги, дето провисват като ги изпънеш хоризонтално.Слагам нова "оригинална" спирачна помпа и тече повече от старата - разглабям я и в цилиндъра шупла колкото нокът.Тампоните които мислех да слагам бяха добре вулканизирани - направо брикет.Ширпотреба правена в незнайни гаражи.Арменците тука това продават.Иначе 20 години търкалях български лагери на задните полуоски и така я бракувах.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение27 години имах лада.Опитваха се да ми продават рециклирани и боядисани шарнирни болтове, оксидирани вериги, дето провисват като ги изпънеш хоризонтално.Слагам нова "оригинална" спирачна помпа и тече повече от старата - разглабям я и в цилиндъра шупла колкото нокът.Тампоните които мислех да слагам бяха добре вулканизирани - направо брикет.Ширпотреба правена в незнайни гаражи.Арменците тука това продават.Иначе 20 години търкалях български лагери на задните полуоски и така я бракувах.Alfa's do't drop oil...they mark their territory
Comment
-
здр колеги според мен този форум е за да си помагаме взаимно кой-с каквото може колегата пита нещо ако някой го е правил изказва мнение който не,да я подминава. Какво се получи всички започнахте да си ги мерите на кой е по голям така не става. А за тампоните от както започнах сам да си правя колата разбрах че 60% от проблемите ни идват от т.н майстори а не от частите и защо да давам 20 лв за нещо докато може да се оправи и за 0.70 ст всичко е въпрос на желание да го направиш читаво. Дори и 50лв да дадеш за тампон и да не го направят читаво пак не става просто е въпрос на желание да се направи и няма проблем и за 0.70 ст ефекта е същия.Last edited by angel_1987; d.m.y г., 14:20.1,8 16v TS 144кс,1998г
Comment
-
Колеги, може да звучи глупаво но понеже 5 години си подържах Пежото и Фиата в сервиз на Алфа в Италия и се познавах добре с майсторите там. В момента в който ми се наложи да сменявам тампоните на стаб щанга за 2ри път след като ми сложиха полиоретан и не го смазаха реших да им звънна и да ги питам как става и с какво, ето го и отговора....
Има тампони гумени произведени в Италия на конкурентни фирми, взимаш такива но най-важното е след като бъдат поставени скобите да бъдат точковани да се получи почти както е било преди капсоловано - преди да бъдат стегнати с болтовете, иначе тампоните ще се съсипят за нула време.
Така и направиха в един сервиз в София и вече 8к километра няма проблем.
Comment
-
По мое мнение тампоните на предната щанга на АР156 имат конструктивен дефект.Ако сте забелязали в тях има вградени метални черупки ,които не позволяват скобата да притисне тампона към щангата.Затова много скоро след смяната започват да тропат.
При АР 145 /имам и такава/ този проблем не съществува,защото тампона е само от гума без метални черупки, също като ладовите.
Аз мажа новите тампони /вътрешната страна/ със силикон и след като стегне, монтирам и стягам.Преди това намазвам със смазка щангата и работата спи.Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
Ducati ST2
Comment
-
Първоначално публикувано от cufti Покажи съобщениеПо мое мнение тампоните на предната щанга на АР156 имат конструктивен дефект.Ако сте забелязали в тях има вградени метални черупки ,които не позволяват скобата да притисне тампона към щангата.Затова много скоро след смяната започват да тропат.
При АР 145 /имам и такава/ този проблем не съществува,защото тампона е само от гума без метални черупки, също като ладовите.
Аз мажа новите тампони /вътрешната страна/ със силикон и след като стегне, монтирам и стягам.Преди това намазвам със смазка щангата и работата спи.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Не говоря за външните черупки,а за тези които са вградени в самия тампон.Намират се по средата между двата слоя гума и не позволяват външните черупки да компенсират износването на тампона притискайки го около щангата.Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
Ducati ST2
Comment
Comment